INSIDE

SOLLYS
Bliv solbevidst

DE 8 STRÅLENDE SOLRÅD

DE 8 STRÅLENDE SOLRÅD

BLIV SOLBEVIDST

En attraktiv brun farve bør erhverves forsigtigt og gradvis. Det er afgørende at kende sin egen hudtype, samt at overholde den anbefalede soltid og dosis. Normalt vil 8-10 solariebehandlinger resultere i en flot brun kulør.

Hvis du har holdt en længere pause fra solen, er det bedst at starte på ny med tids- og dosisindstillingen.

DE 8 STRÅLENDE SOLRÅD

  1. Respekter de bruningstider der anbefales til præcis din hudtype, for at få en smuk og langvarig brun kulør.
  2. Rens huden for al kosmetik og parfume før solbehandling, da parfume kan forårsage varige misfarvninger på huden.
  3. Undgå at overstige den anbefalede soltid og afstå fra yderligere solbadning samme dag.
  4. Hvis du har mange leverpletter, bør du konsultere din læge for råd om sol og solarium.
  5. Husk altid at bruge solariebriller.
  6. Tag en pause fra solen på omkring fire uger hvert år.
  7. Vær opmærksom på samtidig brug af solbehandlinger og medicin. Nogle lægemidler kan øge huden’s UV-følsomhed, hvilket kan medføre solskoldning. Spørg din læge, hvis du er i tvivl.
  8. Fjern eventuelle smykker før solbehandling for at undgå mulige allergiske reaktioner, hvide pletter og striber.
“En attraktiv tan bør opbygges forsigtigt og gradvist. Derfor jeg altid følger CLUBTANs 8 strålende solråd.”

Tilfreds solkunde

Vær omhyggelig

Moderat UV-bestråling skaber en beskyttelsesbarriere i huden. De indtrængende UV-B-stråler stimulerer produktionen af melanin, som beskytter cellekernen.

Et besøg i solarium kan tjene som en indledende forberedelse til en solrig ferie, men det skal foregå gradvist og altid uden at udsætte huden for solskoldning. Det tager typisk 3-4 uger at udvikle en grundlæggende tan. Afhængigt af dosis, kan der opbygges en solbeskyttelsesfaktor mellem 4 og 8. Det er anbefalet at solbade en til to gange om ugen i denne periode.

Hvor ofte?

Vi anbefaler højst 50 solbehandlinger pr. år. Dette gælder både for udendørs sol og solarium. Der skal være mindst 40 timer mellem hver solbehandling.

Farvevariation

Det er genetisk bestemt, hvor hurtigt og hvor meget man bliver brun, da vi er født med en arveligt bestemt hudfarve. Pigmentdannende cellers evne til at producere mere eller mindre pigment afhænger af dette.

Udendørs sol eller solarium?

Ved solbehandling i et solarium bruges et sol-lignende spektrum. I modsætning til udendørs sol, er der et tidskontrolleret og hudtype-tilpasset behandlingsmiljø. Lyssammensætningen forbliver konstant her. I den udendørs sol ændres bestrålingsintensiteten.

OFTE STILLEDE SPØRGSMÅL

For det meste opstår disse hvide pletter på skulderbladene eller ovenfor bagdelen, og er forårsaget af kroppens tryk, når man ligger i solariet. Ved trykket hæmmes blodkredsløbet på disse områder af kroppen. Disse områder bliver ikke brune, fordi blodet ikke tilfører den for bruningen, nødvendige ilt.

TIP: Drej om på maven, når halvdelen af behandlingstiden er gået, så vil disse udsatte områder også blive brune.

Hvis skaden er sket, og du har fået for meget sol, så tilfør huden masser af fugt og pleje med en god aftersun eller aloe vera holdig creme. Hold dig fra solbadning indtil huden er helt helet og fin igen, og hvis du ønsker at bibeholde eller genopbygge din kulør, så start forsigtigt op igen.